WERKWIJZE

Voedingsadvies, Guasha behandeling en Epigenetica.

Voedingsadvies

Je kunt je lichaam het beste vergelijken met een fabriek die 24 uur per dag, zeven dagen per week in werking is. We moeten zorgen dat de fabriek kan functioneren, dus moeten de omstandigheden optimaal zijn. Zo is het ook belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zorg daarbij voor variatie en drink voldoende. Maar wat is gezond eten? Misschien denk je wel dat je heel goed bezig bent en begrijp je niet waarom je toch aankomt. OF waarom je geen energie hebt.

Eetpatroon

Het is daarom van belang om jouw eetpatroon in kaart te brengen en op basis van de behoefte van je lichaam een persoonlijk voedingsplan te maken. Ik help je bij het maken van de juiste voedingskeuzes. Met alleen biologisch eten ben je er namelijk niet! Er zijn voedingsstoffen die het lichaam ziek maken en stoffen die het lichaam juist stimuleren. Samen zorgen we voor een optimale werking van je lichaam; je genetische pakket. Een uitgekiend, helemaal op jou afgestemd voedingsplan, zorgt ervoor dat je je al heel snel veel beter en energieker voelt.

  • Slapen 33% 33%
  • Werken 33% 33%
  • Eten 20% 20%
  • Bewegen 14% 14%

De Guasha behandeling

Elke behandeling begint met een intake. Jij vertelt wat jouw klachten zijn en je krijgt uitleg over wat er precies gaat gebeuren. Bij de behandeling wordt een speciale guasha olie op de huid gebracht. De olie bestaat uit verschillende Chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking. Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut met een speciale schraper te ‘schrapen’. Het effect is dat de huid rood wordt. Op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn, verschijnen ‘vlekken’. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer de blokkade. Bij een normale conditie zijn de vlekken na drie tot zeven dagen volledig verdwenen. Het resultaat van het schrapen is niet alleen een zachte en gezonde huid, maar ook een verhoogde vitaliteit en energie!

Guasha betekent letterlijk ‘de ziekte uit het lichaam schrapen’. Deze schraaptherapie is al meer dan tweeduizend jaar oud. Een van de grootste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn: Afvalstoffen. We krijgen ongemerkt veel afvalstoffen binnen via ons voedsel, maar ook door stress, medicatie, roken, alcohol en dergelijke. Afvalstoffen worden door ons lichaam opgeslagen in bindweefsel, spieren en gewrichten. Bindweefsel zit overal in ons lichaam en houdt alle cellen bij elkaar. Daarnaast zorgt het ook voor communicatie in het lichaam.

Epigenetica

Binnen de epigenetica kijkt men naar het gehele lichaam en de verschillende processen. Uitgangspunt is het gegeven dat geen enkel systeem op zichzelf staat en dat een verstoring op het ene niveau een verandering op een ander niveau teweeg kan brengen.

Factoren als gezonde, biologische voeding brengen processen op gang die een bijdrage kunnen leveren aan het behoud van gezondheid en het voorkomen van ziekte. De epigenetica onderzoekt de kern van de problematiek, met name fouten in de reproductie (aanmaak) van eiwitten.

Weg met afvalstoffen

Dat bindweefsel communicatiesysteem functioneert als glasvezel. Door de afvalstoffen slipt het bindweefsel langzaamaan dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Zo ontstaan pijn en klachten. Voedingsstoffen kunnen vanuit de bloedbaan minder goed de cellen bereiken, wat nodig is voor een goede stofwisseling. Maar ook deze afvalstoffen kunnen moeilijker de bloedbanen bereiken omdat het bindweefsel al zo vol zit met afvalstoffen. Dus slibt ons lichaam nog meer dicht. Energie kan niet goed meer stromen.

Guasha werkt gericht op het bindweefsel, lymfestelsel, meridianen, spieren, bloedvaten en zenuwen. Dit heeft invloed op de hersenen en het immuunsysteem en zo werkt Guasha op alle functies, systemen en organen van het lichaam.

Wil jij weten wat voor jou de juiste voeding is of wil je een behandeling?
Neem dan contact met mij op. Bel 06 53290851.

Pin It on Pinterest